Jag är reporter på tidningen Kemivärlden Biotech Kemisk Tidskrift, med specialinriktning mot kemibransch och forskning. Jag är även webbredeaktör för tidningens hemsida, www.chemicalnet.se, med tillhörande veckoutgivet nyhetsbrev.

Har en fil kand i Journalistik med Naturvetenskap från Södertörns Högskola från 2006, med specialutbildning i Internationell grävande journalistik och webbpublicering.
Jag jobbar som frilansande teknik- och vetenskapsjournalist med Öresundsregionen som bas.
Jag jobbar mestadels för nyhetsbyrån Rapidus i Malmö där jag bland annat skrivit om Köpenhamns universtiets nya doft- och smaklaboratorium, om hur hårdvarujätten Intel öpnnar ett forskningslabb i Lund samt om hur ämnen från chilifrukter kan användas för att hålla båtbottnar rena från havstulpaner.

Mer om mig finns på www.erikolausson.se.
Frilansar som vetenskapsjournalist sedan 2001. Du hittar mig på http://www.lisakirsebom.se. Bland mina uppdragsgivare finns nyhetstjänsten Rapidus i Malmö, tidningen Naturvetare och Vetenskapsrådets Forskning & Medicin. Jag är också medförfattare till en ny serie NO-böcker för högstadiet som kommer att ges ut av förlaget Natur & Kultur.

Jag skriver om det mesta inom naturvetenskap och medicin; gener, separationskolonner, cancerchip, nanoteknik, magnetism och forskningsfinansiering, för att ta några exempel.
Jag har disputerat i molekylär bioteknik. Sedan 2001 arbetar jag som frilansande vetenskapsjournalist. Mitt företag heter Katalys Media.

Jag har skrivit för bland annat: Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Östgöta Correspondenten, Ny Teknik, Dagens Medicin, Kemivärlden, Läkemedelsvärlden, Forskning och Framsteg, Biotech Sweden och Allt om vetenskap.

April 2005-december 2005 vikarierade jag på DN:s vetenskapsredaktion.

Från och till har jag arbetat som reporter på UR:s vetenskapliga TV-program Jorden är platt.
Jag är webb- och teknikredaktör vid tidskriften Forskning & Framsteg sedan 2007. Jag är också med i SFVJ:s styrelse, där jag är webbansvarig.

Bakom mig har jag magisterexamen i fysik och journalistik, samt en licentiatexamen i fysikdidaktik. Under sommaren 2005 vikarierade jag vid Dagens Nyheters vetenskapsredaktion.