Kaianders Sempler ritar och berättar varje vecka i tidningen Ny Tekniks bakvagn. Sedan 1990 är han redaktör för avdelningen ”Efter Jobbet”. Artiklarna finns att läsa på http://www.nyteknik.se/popular_teknik/kaianders/

Han skriver också varje månad ett kemihistoriskt kåseri i Kemivärlden, och sedan augusti 2009 också en kolumn varje vecka i ekonomitidningen Affärsvärlden.

Kaianders är sedan 2002 styrelseledamot i Eusja – European Union of Science Journalists' Associations. http://www.eusja.org
Jag är frilansande vetenskapsjournalist och redaktör för Svenska Fysikersamfundets tidning Fysikaktuellt på deltid. Jag har min bas i Göteborg.

Bakom mig har jag en civilingenjörsexamen i teknisk fysik från Lunds tekniska högskola och en magisterexamen i vetenskapsjournalistik från Umeå universitet. Jag har även jobbat som teknikinformatör, forskat lite i atomfysik och vikarierat på Dagens Nyheters vetenskapsredaktion.

Du hittar mig på www.k12.se.
Frilansar som vetenskapsjournalist sedan 2001. Du hittar mig på http://www.lisakirsebom.se. Bland mina uppdragsgivare finns nyhetstjänsten Rapidus i Malmö, tidningen Naturvetare och Vetenskapsrådets Forskning & Medicin. Jag är också medförfattare till en ny serie NO-böcker för högstadiet som kommer att ges ut av förlaget Natur & Kultur.

Jag skriver om det mesta inom naturvetenskap och medicin; gener, separationskolonner, cancerchip, nanoteknik, magnetism och forskningsfinansiering, för att ta några exempel.
Jag är webb- och teknikredaktör vid tidskriften Forskning & Framsteg sedan 2007. Jag är också med i SFVJ:s styrelse, där jag är webbansvarig.

Bakom mig har jag magisterexamen i fysik och journalistik, samt en licentiatexamen i fysikdidaktik. Under sommaren 2005 vikarierade jag vid Dagens Nyheters vetenskapsredaktion.