Jag är frilansande vetenskapsskribent och hyser ett brinnande intresse för forskning i allmänhet och biomedicinsk forskning i synnerhet. Jag har skrivit om ett flertal ämnen, från mindfulness till kosttillskott och nya vaccin. Helst skriver jag initierat om forskning, gärna djupgående analyser och reportage men också ”lättare” texter och intervjuer. Man kan nog säga att jag är lite av en allätare. Jag fascineras både av traditionell forskning och mer holistiska frågeställningar. Medvetandeforskning ligger mig lite extra varmt om hjärtat.

Min bakgrund
Jag har forskat inom bioteknik på KTH och The Scripps Research Institute i San Diego och har en doktorsexamen i bioteknik. Sedan har jag läst Populärvetenskaplig kommunikation på Karolinska Institutet med praktik på Hjärnkontoret och journalistik på Poppius.

Frilansar sedan 2008 och har skrivit för bland annat Fokus, Doktorn och Vitalt vetande. Gillar att skriva nyhetsreportage med internationellt material.

Webbplats med blogg: www.dearscience.se
Jag är vetenskapsjournalist och fotograf, med en civilingenjörsexamen i molekylär bioteknik och en magisterexamen i journalistik. Jag har även läst enstaka kurser i medicin, farmaci, skrivande och foto.

Kontakta mig gärna på: vetenskapsskribent@gmail.com
Började som journalist 1972 på VästgötaDemokraten.
Har arbetet på dagstidning, magasin, radio och TV. Chefredaktör tidskriften Lantmannen. Informationschef SLU. Redaktionschef Vetenskapsradion 1992-2002. Startade Vetenskapsmagasinet, Vetenskapsnyheter, Vetenskap Historia, Vetenskap Forum och Kropp och Själ. Senior Science Editor mellan 2002-2009. Producent och programledare i Djurliv och Frågvist. Domare i Tiotusenkronorsfrågan och Vi i Femman. Dessutom i programmet "Besserwisser".
2010 Frelance, bloggar på www.janolov.se/blogg/
Med en bakgrund som molekylärbiolog vid Lunds universitet och en journalistutbildning vid Göteborgs universitet har jag jobbat i över tio år som vetenskapsjournalist.

På cv:n står bland annat 6 år som vetenskapsredaktör på Sveriges största dagstidning, Aftonbladet, 3 år som nyhetsredaktör på månadsmagasinet Natur & Vetenskap.

2005 startade jag nättidningen Tentakel för Vetenskapsrådet, en tidning som vänder sig till forskarvärlden och handlar om forskning och forskningspolitik inom naturvetenskap och teknik.
Frilansar som vetenskapsjournalist sedan 2001. Du hittar mig på http://www.lisakirsebom.se. Bland mina uppdragsgivare finns nyhetstjänsten Rapidus i Malmö, tidningen Naturvetare och Vetenskapsrådets Forskning & Medicin. Jag är också medförfattare till en ny serie NO-böcker för högstadiet som kommer att ges ut av förlaget Natur & Kultur.

Jag skriver om det mesta inom naturvetenskap och medicin; gener, separationskolonner, cancerchip, nanoteknik, magnetism och forskningsfinansiering, för att ta några exempel.
Som journalist på tidningen VVS-Forum skriver jag bland annat om klimatfrågan och energieffektivisering.

På fritiden gör jag lokalradioprogrammet "Naturen i Örat" och tar hand om mina tre barn.