Jag är reporter på tidningen Kemivärlden Biotech Kemisk Tidskrift, med specialinriktning mot kemibransch och forskning. Jag är även webbredeaktör för tidningens hemsida, www.chemicalnet.se, med tillhörande veckoutgivet nyhetsbrev.

Har en fil kand i Journalistik med Naturvetenskap från Södertörns Högskola från 2006, med specialutbildning i Internationell grävande journalistik och webbpublicering.
Medicinreporter på Tidningarnas Telegrambyrå (TT) sedan 2003 och en av tre reportrar som sköter den dagliga vetenskapsbevakningen.
Har smittskyddsfrågor i smått och stort som främsta intresse och är dessutom väldigt fascinerad av hur hjärnan egentligen fungerar.
Har bland mycket annat studerat basåret i biologi vid Göteborgs universitet, en del vetenskapsmetodik samt betat av KI-kursen Medicin för journalister vid två tillfällen.

Kompetenser:Jag har forskat inom bioteknik på KTH och The Scripps Research Institute i San Diego och har en doktorsexamen i bioteknik. Sedan har jag läst Populärvetenskaplig kommunikation på Karolinska Institutet med praktik på Hjärnkontoret och journalistik på Poppius.

Frilansar sedan 2008 och har skrivit för bland annat Fokus, Doktorn och Vitalt vetande. Gillar att skriva nyhetsreportage med internationellt material.

Webbplats med blogg: www.dearscience.se
Jag är vetenskapsjournalist och fotograf, med en civilingenjörsexamen i molekylär bioteknik och en magisterexamen i journalistik. Jag har även läst enstaka kurser i medicin, farmaci, skrivande och foto.

Kontakta mig gärna på: vetenskapsskribent@gmail.com
Började som journalist 1972 på VästgötaDemokraten.
Har arbetet på dagstidning, magasin, radio och TV. Chefredaktör tidskriften Lantmannen. Informationschef SLU. Redaktionschef Vetenskapsradion 1992-2002. Startade Vetenskapsmagasinet, Vetenskapsnyheter, Vetenskap Historia, Vetenskap Forum och Kropp och Själ. Senior Science Editor mellan 2002-2009. Producent och programledare i Djurliv och Frågvist. Domare i Tiotusenkronorsfrågan och Vi i Femman. Dessutom i programmet "Besserwisser".
2010 Frelance, bloggar på www.janolov.se/blogg/
Jag arbetar sedan år 2000 på Dagens Medicin, sedan flera år med det vetenskapliga materialet och främst som redaktör för temabilagor. Min medicinska bakgrund är två års studier på läkarutbildningen, KI, plus arbete inom sjukvården.
Ett annat ämne jag brinner för är miljöfrågor, som jag gärna skulle skriva mer om.

Kompetenser:Frilansar som vetenskapsjournalist sedan 2001. Du hittar mig på http://www.lisakirsebom.se. Bland mina uppdragsgivare finns nyhetstjänsten Rapidus i Malmö, tidningen Naturvetare och Vetenskapsrådets Forskning & Medicin. Jag är också medförfattare till en ny serie NO-böcker för högstadiet som kommer att ges ut av förlaget Natur & Kultur.

Jag skriver om det mesta inom naturvetenskap och medicin; gener, separationskolonner, cancerchip, nanoteknik, magnetism och forskningsfinansiering, för att ta några exempel.
Jag heter Zvi Wirschubsky är legitimerad läkare och doktorerade 1986 vid Inst för tumörbiologi, Karolinska Inst. Jag har sedan den tiden arbetat med medicinsk kommunikation i många former, från att ha undervisat läkar- och sjuksköterskestudenter, en intresserad allmännhet, till att skriva medicinska o vetenskapliga nyheter och bevaka samt dokumentera medicinska och vetenskapliga konfererenser.

Mitt företag Nymedicin Sverige tar också uppdrag i medicinsk o vetenskaplig kommunikation dvs att hjälpa kunder att sprida sina resultat och rön till rätta målgrupper.
Jag har disputerat i molekylär bioteknik. Sedan 2001 arbetar jag som frilansande vetenskapsjournalist. Mitt företag heter Katalys Media.

Jag har skrivit för bland annat: Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Östgöta Correspondenten, Ny Teknik, Dagens Medicin, Kemivärlden, Läkemedelsvärlden, Forskning och Framsteg, Biotech Sweden och Allt om vetenskap.

April 2005-december 2005 vikarierade jag på DN:s vetenskapsredaktion.

Från och till har jag arbetat som reporter på UR:s vetenskapliga TV-program Jorden är platt.